Kalimera!
Om du noen gang skal starte et studie og hente
motivasjon og inspirasjon, da er dette rette plassen og rammen rundt det. Vel
og merke om det er et studie om middelhavsmat eller mediterran diet som det
også kalles. Tenke deg en gresk variant av hotell i særklasse, hvor du får være
med å lage maten selv, fra grunnen med de beste råvarer og med fokus på det
opprinnelige og ekte. Dette på et hotell som ikke ligner på noe annet sted jeg
har vært. Et fantastisk vertskap med en innstilling til livet og viktigheten av
å leve i øyeblikket en ikke opplever lenger nord. Når en tar seg tid til å se
øyeblikkene og senke skuldrene er det utrolig hva en får med seg, som farger,
lukter, smaker og detaljer som beriker det ellers så hektiske liv.
|
Hvor enn du er, kaffi og juice må
til! :)
|
|
En trenger noe å hvile øynene på...
|
Når en er på Lesbos, litt nært Mitilini, nærmere
bestemt Thermi og hotell Vatsala, da er en akkurat der en skal være. Med det
mener jeg studiestart klokken 0800, frokost med sola rett i øynene, oliventrær
over alt omkranset av drueranker, appelsintrær, sitrontrær og alle de
krydderurtene en bare kan drømme om på Kiwi. Alt dette rett utenfor
døren!
|
Litt druer, litt tomater og det en
ellers måtte trenge på kjøkkenet...
|
Dag 1 ble helt utenom det jeg hadde tenkt. Først
samling rundt frokostbordet, i rolig gresk tempo der måltidet ikke bare er
foring. Måltidet er her en sosial arena for diskusjoner, refleksjoner og
undring.
Vertskapet Daphne og Iannis gjør at teori og
pensum på en god måte blir overført til kunnskap en kan videreføre på en ekte
måte.
Forelesninger blir også noe eget når en bruker
vertskapets gjesteleilighet som forelesningssal, intimt, varmt og
engasjerende.
|
Inngang til et utrolig hotell
|
Kommentarer
Legg inn en kommentar